PC bril

Een pc-bril of, afhankelijk van de toepassing, een muziekbril of een schildersbril zal een bril zijn waarmee u sterk kunt...
PC bril

Een pc-bril of, afhankelijk van de toepassing, een muziekbril of een schildersbril zal een bril zijn waarmee u sterk kunt zien vanaf ca. 40 … 80 cm na het vorderen van (presbyopie of oud zicht), voor het grootste deel vanaf de leeftijd van 42. [1] Computerglazen lijken op een begrijpende bril, maar de pc-bril is minder stevig. Wat betreft sterkte, zal een pc-bril in het midden van de begrijpende bril staan ​​en een bril voor verziendheid.

Meer doorgewinterde niet-scènedragers kunnen de klus klaren met een leesbril die 0,5 tot 1 dioptrie minder stevig is dan ze zouden gebruiken op de ideale begripsafstand (ongeveer 30 cm). PC-brillen zijn eerlijk gezegd een zwak begrijpende bril. Regelmatig kan men, als men een meer gegronde, begrijpende bril nodig heeft, de oude leesbril gebruiken als pc-bril.

Ontdek meer over de pc brillen en andere brillen op onze site.

PC-brillen verschillen doorgaans niet van een standaardbril; een oplossing voor een ‘afstandsbril’ kan volledig worden aangepast aan het beeldschermgebruik en bijvoorbeeld bladmuziek op praktisch identieke afstand bekijken door de ronde kracht te veranderen met ergens in het bereik van +0,5 en +2,0 dioptrie (afhankelijk van leeftijd) .

Het Arbobesluit beeldschermwerk verplicht bazen om beeldschermbrillen toegankelijk te maken voor vertegenwoordigers met presbyopie, die doorgaans werkzaamheden achter een beeldscherm verrichten. [2]

De bijgaande tabel geeft de voorgestelde uitbreiding van de dioptrie voor pc-brillen en, voor onderzoek, voor het begrijpen van brillen:

leeftijd pc-bril begrijpen bril

<40 0 +0

45 +0,5 +1

47 +1,0 +1,5

50 +1,5 +1,75

60 +1,75 +2,25

> 75 +2,0 +2,5

Na een waterval medische procedure, waarbij het eerste oogbrandpunt is vervangen door een ingebed brandpunt, kijkende bril met een sterkte van ca. +2 Dpt kan vaak worden gebruikt als pc-bril.

Comments are closed.